Peppermint Interieuradvies

Wat is jouw woonstijl?

Bij anderen zie je een interieur dat tot in de puntjes klopt. Waarom lukt dat bij jou dan niet? Vaak klopt het plaatje niet, omdat meubels en accessoires met elkaar worden gecombineerd die eigenlijk niet bij elkaar passen. Toch is het niet zo ingewikkeld om het ‘perfecte plaatje’ zelf te creëren. Als je weet wat jouw interieurstijl is, dan maak je ook van jóuw interieur een mooie plek!

Woonstijl als richtlijn

Wanneer je een woning (opnieuw) gaat inrichten, is het belangrijk dat je weet welke interieurstijl bij jou past. Hiermee krijg je als het ware een richtlijn die jou helpt om de juiste kleuren, materialen, meubels en accessoires uit te zoeken. Kies je die binnen de woonstijl, dan klopt het plaatje en krijg je eenheid in jouw interieur. De verschillende elementen vullen elkaar dan aan en versterken elkaar.

 

Check welke interieurstijl jij hebt!

Welke woonstijl bij jou past, is helemaal afhankelijk van jouw smaak. Om hierachter te komen heb ik de woonstijlen uitgewerkt die ik zelf in de praktijk vaak tegenkom. Op de Pinterest-pagina van Peppermint Interieuradvies vind je nog veel meer sfeerbeelden per woonstijl. Je checkt er makkelijk wat jouw favoriete stijl is.

 

Landelijke woonstijl

De landelijke woonstijl gaat uit van de rust en de sfeer van het platteland. Je maakt gebruik van natuurlijke materialen zoals wol, linnen, katoen en hout. De kleuren zijn naturel: wit, grijs- en bruin-/cameltinten. Binnen de landelijke woonstijl kunnen we nog de klassieke stroming en de moderne stroming onderscheiden. Daarbij is de modern-landelijke interieurstijl wat strakker qua vormgeving en de klassiek-landelijke juist wat sierlijker.

Scandinavische woonstijl

Scandinavische interieurs herken je aan het gebruik van lichte houtsoorten in combinatie met lichte (pastel)kleuren. Deze kleuren worden afgewisseld met zwart en wit. De meubelontwerpen zijn eenvoudig. Een interieur in de Scandinavische woonstijl straalt een moderne rust uit.

Modern/design

Voor de modern en design geldt ‘less is more’. Strakke vormgeving, functionaliteit en af toe een statement door een groot kunstwerk of een designklassieker. Materialen die je in de moderne stijl ziet zijn bijvoorbeeld glas, rvs, beton en leer. De moderne stijl wordt gekenmerkt door rustig kleurgebruik met hooguit een enkele knallende accentkleur.

Industriële woonstijl

Industriële interieurs zijn geïnspireerd door de fabrieksarchitectuur uit de 19e en 20e eeuw. De kleuren zijn sober en de materialen ruw. Afwerking staat hier niet voorop. Integendeel. Leidingen en dergelijke mogen juist gezien worden. Meubels hebben vaak een robuust karakter. Meer over de industriële woonstijl.

Klassieke woonstijl

De klassieke interieurstijl ademt luxe en weelde. Denk hierbij aan kroonluchters, banken van velours en grote plavuizen. Een klassiek interieur straalt rust uit en er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. In de klassieke stijl zie je vaak een symmetrische meubelopstelling.

Interieurstijlen combineren

Interieurstijlen bevatten vaak elementen die heel goed kunnen worden gecombineerd met elementen uit een andere woonstijl. Als je hier gevoel voor hebt, dan is het leuk om te mixen en matchen. Dat geeft een interieur iets ‘eigens’. Vind je dat lastig? Houd het dan op één woonstijl of laat je adviseren door een interieurstylist.

Check de stijlborden op Pinterest

Bekijk de stijlborden op de Pinterest-pagina van Peppermint Interieuradvies en ontdek jóuw interieurstijl!

 

Veel plezier!