Peppermint Interieuradvies

Van rommel naar design item

Is het weer zo laat? Je loopt naar zolder en de deur klemt, omdat er aan de andere kant een explosie van spullen heeft plaatsgevonden. Wat voor mij een plekje verdient in de grijze bak, is voor mijn vriend nog prima bruikbaar. En andersom is het helaas niet anders. Tjah, eerlijk is eerlijk. Het maatschappelijk nut van tachtig paar schoenen is ook niet meer helemaal te verdedigen.

Maar ja: “Die schoenen zijn zo mooi.  Wie weet komt dat kastje nog eens van pas. Dat was toen zo’n leuk boek.”

Ook al is de hele zolderinboedel en garage-inhoud al meermaals meeverhuisd en beweer ik zelf dat ik ondertussen al heel veel heb weggegooid. De inhoud van de meeste dozen heeft tijdens die verhuizingen toch echt het daglicht niet gezien. En dat is jammer. Een middagje snuffelen levert namelijk de leukste dingen op. Spullen waarvan je niet meer wist dat je ze had – en dan moet dus eigenlijk het belletje ‘opruimen’ gaan rinkelen, want blijkbaar heb je ze niet gemist . Kleding waar je ooit vol trots in rondliep en waar je nu met schaamte op terugkijkt. Smoezelige knuffelbeesten. Wat is er leuker dan herinneringen ophalen?

Maar nog veel leuker: als je tussen je wimperharen door naar die spullen kijkt en een klein beetje fantasie gebruikt, dan zie je opeens de mooiste items verschijnen. Zo heeft mijn make-up hoekje een spiegel gekregen die is opgehangen aan de multiriem (zoiets als eenV-snaar) van de Volvo van mijn vriend.

Een spiegel van auto-onderdelen

make-up hoekje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En zo zijn meer mensen aan de slag gegaan met hun ‘rommel’!

fotoraam

wiel klok

kopjes lamp

 

 

 

vaasjes

Bekijk nog meer leuke rommelideeën op mijn Pinterest-bord:

 

 

Van rommel naar design item.