Peppermint Interieuradvies

Industrieel interieur

Een industrieel interieur

Industriële interieurs zijn geïnspireerd door de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw. In deze gebouwen had het praktische voorrang ten opzichte van het esthetische. Geen overbodige versieringen dus. Past de industriele woonstijl goed bij jou? Lees dan hier hoe je thuis een industrieel interieur creëert.

Ruwe materialen

Wil je thuis ook zo’n stoer, industrieel interieur creëren? Kies dan voor ruwe materialen. Mooi bijkomend voordeel: er gaat minder tijd en geld zitten in de afwerking. Je wisselt strak afgewerkte oppervlakken zoals een gietvloer eenvoudig af met ruwe steunpilaren, houten balken of oude bakstenen. Werk kabels, waterleiding etc. vooral niet weg, maar laat ze in het zicht. Deze elementen geven karakter aan je industriële interieur.

Sobere kleuren of juist plaatselijke knallers

Gebruik sobere kleuren als wit, zwart en grijs. Of kies ervoor om één accentwand te gebruiken of een paar gegroepeerde, fel gekleurde items. Ga voor weinig details. Minder is meer. En laat je inspireren door designs van Le Corbusier, Prouvé of Castiglioni.

Grote industriële gebaren

Vaak heb je bij industriële woonomgevingen te maken met grote ruimtes. Die ruimtes vragen dus ook om grote gebaren. Kies voor echte blikvangers de je ergens opduikelt bij een antiekzaak of rommelmarkt, zoals een oude werkbank, stationsklok, noem maar op. En als je planten in je interieur wilt, gebruik dan ook grote planten met grote bladeren. Die passen het mooist in een stoer, industrieel interieur.